ponedjeljak, 8. listopada 2018.

Kursiljisti Zagrebačke nadbiskupije održali godišnju ultreju

Godišnju ultreju kursiljisti Zagrebačke nadbiskupije sa kursiljistima iz drugih biskupija i Hercegovine održali su u župi Blažene Djevice Marije Žalosne u Španskom 8. listopada 2018. godine. Odaziv je bio velik, naročito mladih kursiljista s djecom. Mladi animatori vodili su brigu  i družili se s djecom.

Ultreja je započeta u 10 sati misom zahvalnicom za Krapanj, koju je predvodio vlč Boris Jozić, povjerenik za vjernike laike Zagrebačke nadbiskupije. Vlč. Boris je u propovijedi govorio o milosrđu (Lk 10, 25-37), a osvrnuo se i na temu ultreje: "Evo, sve činimo novo", a predložio je da se na Krapnju na ulazu u samostan ispiše: "Evo šatora Božjeg s ljudima".


Nakon kratke stanke svjedočio je bračni par Periš (ispred obitelji), o svom mladenačkom životu, rastu u vjeri, upoznavanju i stvaranju  obitelji. Njihov nagovor je ujedno bila podloga za razgovor i svjedočenje pojedinačno  po grupama u crkvi. 

Po završetku razgovora i druženja u Crkvi svi  sudionici su se spustili u pastoralni centar, objedovali i družili kroz razgovor i bliže upoznavanje.

U nastavku svjedočili su: bračni par Soldo (ispred branitelja); zatim Bojan, Josip Sarić, Suzi, Josip i Ivan (ispred mladih), kao i gosti: Helena i Valentin, te gosti putem video uradaka iz Rima i Ukrajine, u kojoj su naši mladi sudjelovali u održavanju prvog tečaja.

Vlč Andija osvrnuo se na plodove u prošloj godini i upoznao nazočne o planovima do slijedeće godišnje ultreje.

Prije rastanka, bilo je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom i zahvala Bogu za sve milosti





 



 






































  

 





Nema komentara:

Objavi komentar